Bel direct 088 - 80 10 300

Zilvervisjesplaag

 

Zilvervisjes zijn voornamelijk 's nachts actief en leven hoofdzakelijk van schimmels. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan zilvervisjes snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Zilvervisjes leven het liefst in vochtige koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, badkamer en de keuken. 

De belangrijkste reden voor toename van zilvervisjes is het gebruik van laminaat/parket met platte plinten. De platte plinten sluiten namelijk niet goed aan bij de muur en een loslatende plakstrip doet de rest. Zo ontstaat een gunstige verblijfsplaats waar ze zich ook gemakkelijk voortplanten. Er kunnen wel 10 zilvervisjes per meter plint aanwezig zijn.

Zilvervisjes eten graag katoen en nestelen zich graag in kleding. Ze kunnen flinke schade toebrengen aan een garderobe.

Papiervisjes leven van papier en je zult ze dan ook eerder tegenkomen op plaatsen waar veel papier en/of karton wordt bewaard. Papiervisjes eten ook lijmsoorten (behangplaksel), dode insecten, koolhydraten, suiker en zetmeel.

Het papiervisje legt ongeveer 200 eitjes per keer, waardoor er binnen no-time een echte plaag in je huis kan ontstaan. Afhankelijk van de warmte van de ruimte waarin de eitjes worden gelegd, komen ze binnen een periode van tussen de 4 weken en 6 maanden uit.

Papiervisjes vreten behang en boeken aan. Ze kunnen hele archieven aantasten.   
Muizendokter

Bel me terug

 

Naam
Tel.
Betreft
 

disclaimer | info@zilvervisjesdokter.nl